logga

Om oss

Wheelscanning Sweden AB startade 2020 som en spin off på SAAB och Svenska Lager. Vi skapar lösningar som besparar tid, ökar kundnyttan och genererar nya försäljningsmöjligheter för däck- och bilhandeln. Vi använder oss utav stereokamerateknik och AI i våra lösningar.

Wheelscanning

I en bransch med stundande digitalisering och modernisering är vår målsättning att bidra med effektiva och konkurrenskraftiga verktyg som sparar tid, höjer kvaliteten och ökar lönsamheten. Med en stor branschkunskap bidrar vi med revolutionerande teknik.

Teamet

Vi på Wheelscanning har en stor branschkunskap och brinner för automation och digitalisering. Att skapa effektiva arbetsflöden genom starka integrationer är något vi brinner för. Vi har vårt ursprung i Värnamo och samverkar med flera lokala företag både vad gäller utveckling, produktion och försäljning.

Hållbarhet och miljö

Vårt hållbarhetsengagemang är stort och våra produkter ska alltid bidra till säkerhet och miljö. Att byta däck vi rätt tillfälle är inte alltid helt enkelt. Med noggranna mätresultat och tydliga konsumentrapporter hjälper vi både verkstad och kund att byta däcken vid rätt tillfälle. Varken för tidigt eller för sent.

Våra underlag visar också tydligt huruvida däcken är snedslitna eller inte. Ett däck med ojämnt slitage bidrar till högre bränslekonsumtion, minskad prestanda och slits ut fortare. Genom att identifiera det ojämna slitaget kan verkstaden, i rätt tid, åtgärda orsaken med en hjulinställning.

Merförsäljning

Att sälja däck och hjulinställning blir betydligt enklare med ett underlag som tydligt visar på slitage.

Tidsbesparing

Spara tid, energi och få kontroll över däckens status i ert däckhotell.

Kundnytta

I en bransch med stundande digitalisering och modernisering är det viktigt att tillföra det lilla extra för kunden.